torsdag, september 23, 2010

De finns något som heter vatten..


Min kropp negligerar något så viktigt som vatten. Det går en hel dag och jag dricker flera koppar kaffe och ett halv glas vatten, jag går på toaletten ca 3 ggr per dag, morgon,middag och kväll. Men det är så fel att jag misshandlar kroppen på detta vis, vatten som är så nyttigt som renar organen och som ser till att huden är frisk. Men något är fel när min kropp inte ens säger till mig att dricka. I bland känner jag hur njurarna börjar knorra då kommer jag på mig själv:
- Fasen Maria nu har du druckit för dåligt igen!
Eller när urinen är så stark så den luktar gammal bäver och är mörk som mörkaste ölen. Men så kommer jag i perioder vattenflaskan står på plats och jag dricker bra men varför bara i perioder? Detta skall ju ske per automatik tycker jag. Ja,ja det är ingen annan än jag själv som kan förbättra mig så de är bara att skärpa till sig.


Hanna min dotter fixade detta foto till sin mormor i present.

Min mamma fyllde 70 år.
Min lilla mor fyllde 70 år i lördags. Vi syskon samlade i hop pengar så fixade och donade min stora syster Kia och jag i hop ett kalas för mamma. Vi var hemma hos stora syrran i deras hus bäst m plats där. Maten bestod av kallskuret av olika sorter samt olika hemlagade potatissallader, fransk äppelpaj sen blev d kaffe med tårta och div gott fikabröd. Samtidigt som vi firade mamma firade vi oxå min brorsdotter Sigrid som fyllde 1 år, Syrrans Kille Frank som blev 49 år och sist men inte minst syrrans flicka Alicia 19 år (Helgen innan Liv 15 år) Så många firanden blev det. Jag tror alla var nöjda och glada. Själv kände jag mig som en skurtrasa efter kalaset det blir ju ett spring och plockande med mat fram och tillbaka, disk m.m Men nu är det över och det bästa med det hela anser jag, det är att få träffa sina härliga släktingar som det inte blir allt för ofta med.

Hösten är här.

Nu är det höst i luften, kalla mornar så jag får skrapa bilrutan. Luften är lite rå men frisk, löven blandas i alla olika vackra höstfärger som finns. Jag är egentligen ingen vän med kylan och regnet, men en härlig höstadag när solen skiner och färgerna glittrar i dess prakt då kan jag inte låta bli att tycka om denna årstid. Jag tar mig ut och promenerar,drar in luften i lungorna och tittar på de fina som naturen har skapat. I bland konstig nog när jag är ute kliver ångesten på och bankar i mitt bröst jag måste då skaka av mig detta obehag och trampa vidare. Det är som kroppen inte riktigt vill tillåta mig njuta av livet, det är som en lite ovän sitter på ena axeln och ständigt påminner mig om ångesten. Ja, hösten är här och deppen smyger sig sakta på.



Seminarium Rättstrygghet för funktionshindrade.

Jag var med mina underbara arbetskamrater på ett seminarium i veckan, de var väldigt intressant och man fick sig ett par tankeställare. Vad som berör mig väldigt illa är hur utsatta våra funktionshindrade i samhället är, hur de blir lurade och utsatta för brott allt från ekonomiska brott, våldsbrott, sexbrott m.m De är så försvarslösa, lätta att lura. Vad som mer är fruktansvärt är de som utsätts i hemmet av sina anhöriga där ingen utomstående har insikt och kan sätta stopp.

En annan sak som kom upp och som jag hela tiden har sagt och som jag nu fick en bekräftelse på var att vi som skall vara "normalfungerande" sitter och bestämmer att våra funktionshindrade skall fösas i hop under ett och samma tak, vi fixar ett fint gruppboende, nu kan ni bo 8 stycken där och ha det så mysigt med gemenskap och vara i sociala sammanhang. Är det så de vill ha det våra härliga personer med tex. asberger, autism?

Nej, de flesta har svårt med större grupper de har svårt att socialisera sig de behöver ett bra strukturerat liv där de finns ramar och trygghet, de tycker inte om att umgås i grupp det kan vara väldigt ångestladdat. Så vad gör vi jo klumpar i hop dem och klappar oss på axeln och tycker att vad bra vi är. Eller rättare sagt kommunen, de tänker ekonomiskt!! Detta gör mig frustrerad och ledsen. Obs: Nu skriver jag om min egna kommun jag vet att det finns de kommuner som verkligen försöker satsa på sina funktionshindrade på ett bra sätt, satsar ekonomiskt och tänker efter! Men ibland kan det vara väldigt tungrott när politiker sitter och bestämmer över någonting de inte har en enda aning om.


"Firmafesten"

Ja när jag endåså skriver om min hemkommun så kan jag ju passa på att skriva om något bra d har gjort. De bjöd alla kommunanställda på en riktig "brakfest" de anordnade ett riktigt toppen party.
De var ca 560 st som anmälde sig och kom.

De bjöd på: Välkomstdrink, förätt: Hummersoppa med kräftstjärtar/vitt bröd, huvudrätt: Oxfile',poatisgratäng och rotfrukter, sen kom en ljuvlig efterrätt: panna cotta med en smak av lakrits och björnbär, till slut så fick vi varsitt litet plockfat med grönsaker,ost,kex och dipp. Allt smakade toppen.

De hade även musik underhållning och uppträdanden. Så tack kommunen för detta fina spektakel. Jag vet att flera tänker att ja detta kostar de på när pengar behövs på annat, men ibland så måste människan också få lite uppmuntran och uppskattning samt få ha lite roligt och det fick vi nu. Skall tilläggas att de som ville kunde köpa alkohol till allt det goda och det gjorde ett flertal.
Jag tog inget i alkohol väg jag körde bil istället, ville inte dricka då jag skulle upp och jobba dagen efter.

Ha det gott tills vi ses igen//Kramiz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var god och respektera varandra skriv aldrig något kränkande eller osmakligt på min sida <3