söndag, december 06, 2009

ANDRA ADVENT ♥ ♥

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.

Andra advent och snart är julen här..
Barnen önskelistor plitar..
Hemmet skall pyntas..
Klappar skall fixas och maten skall lagas..
Sen kommer dagen som alla väntat på..
Då maten skall stoppas i hungriga magar..
Doften av ljus..
Äntligen tomten tittar hit med säcken full av klappar...

Ja, så skall väl julen firas??
Har inte planerat julen ännu, får se hur den kommer se ut här hemma!
Gubben jobbar fm och jag jobbar natt, så det blir väl en lite nätt jul.
Känns som lillgrabben mest tänker på klappar så det är väl det viktigaste för honom, den äldre grabben tänker nog på maten och dottern vill nog mest bara umgås och ha myspys med familjen:)

Själv får den gärna komma snabbt och försvinna snabbt...
Kan inte riktigt uppskatta detta med julen.
Men , kanske denna jul blir annorlunda det vet man ju aldrig.
Jag har ju iaf. fått i ordning i mitt hem med massa advent mys. Känns bra och varmt i mitt hem nu.

Ska lägga in lite sill och baka lite julgott, ska ge mig på att baka lite av våra traditionella bakverk från de djupaste Norrländska skogarna. Blir bara så sur på våra små frysar i lgh, jag kan knappt baka någonting och inte heller storhandla för vi har en sån liten frys!! Dåligt av Kustbostäder att inte kunna ha en större frys i en 4-rums lgh.
Har redan bakat lussebullar foto på dem ser ni högst upp...

Hur mår jag?!

I dag mår jag rätt skapligt skall inte klaga, har haft en riktig depp men den verkar inte ha dalat så djupt denna gång. Jag kan förlika mig med att Nov-dec är riktiga sura månader, men de blir ju inte bättre än jag gör dem!!
Har svårt att sova, ligger och vrider och vänder mig, ont i kroppen..
Lägger mig sent och går upp tidigt för kroppen vill inte ligga ned:(
Känner mig mer eller mindre överkörd av en traktor, men det är bara att "gilla läget" tills detta skov rider ut sin storm.





Mina djur:

Jag har två katter Svinto som är 2½ år och Frasse som är ½ år..
De förstör allt mitt fina pynt, grrrrrr.
De biter på stjärnorna, de kastar ned belysningar och de röjer runt som värsta dårarna klockan 04.30 på morgonen. Stackars våra grannar säger jag bara!!
Frasse är värst han river våra tapeter och båda skrällerna river sönder soffan, så surt att de skall hålla på att förstöra.
Men, ändå så är de mina Älskade Kissar:) Trots allt elände de för med sig.

Så mysigt när de kryper under mitt täcke och kurrar å myser, så skönt när de vet att jag har ont i magen och de kommer och lägger sig på min mage för att värma och läka den. Sån tröst de ger när jag känner att livet känns hopplöst då kommer de och stryker sig och pratar med mig för att ge mig uppmuntran och tröst..

Jag har också en underbar hund en Collie men hon är så gammal och orkar inte med att gå i trapporna, hon bor hos min mor på gården bredvid. Stumpan är snart 11 år och ger mig mycket kärlek, saknar att jag inte kan ha henne hemma dygnet runt. Det har ju blivit mera min mammas hund eftersom Stumpan har flyttat dit, men hon har det bra där..

Min familj:
Hur går det för gubben och hans "sluta-röka-grej" ??
Kors i taket inte ett bloss på snart tre veckor, kan NI tänka er snart tre veckor!!
Ni, som känner honom vet vad jag tänker på:)
Min älskade gubbe har klarat detta fint,fint. Har bytt ut sitt beroende till att spela lite mera data men okej, billigare det..hihi
Jag är så stolt och glad över att han har fixat detta på ett sånt himla bra sätt.

Min äldsta son är för det mesta hemma nuförtiden och spelar dataspel med sina polare på helgerna, mycket Lana blir det! Men, gud så skönt när man vet var man har dem. Huset får mer än gärna vara överfull med svettiga, flottiga, ungdomar. Jag är så glad att de väljer detta alternativ före alkoholen. Grabben har inte så länge kvar i skolan, han går sista året på gymnasiet sen börjar det riktiga livet. Jobba och ta ansvar för sig och sitt levande, tjäna egna pengar och se hur livet kan te' sig.. Ja, du Mathias vi försöker här hemma ge dig en tryggt och kärleksfull hem som ger dig en bra start på livet hoppas bara du lyssnat till alla våra samtal om kärlek,vett och etikett.. Sunt förnuft brukar reda det mesta;)

Jag hoppas att det går bra för alla våra barn i framtiden..
Man kan ju inte som mamma låta bli att oroa sig över dem i vilken ålder de än hamnar i, som mamma vill man ju dem bara väl. Men ibland gör man kanske för lite eller kanske för mycket!! Svårt att hitta den rätta balansen. Men, jag kan tryggt luta mig tillbaka och säga att jag har iaf. försökt att göra mitt bästa av situationen som var då. Om det är något som blev fel eller känns fel under barnens uppväxt så gjorde jag bara det som jag trodde var rätt då. Även vi mammor mognar och tar ansvar på olika nivåer i livet, även vi mammor kan göra tok i livet. Vi är inte felfria även om vi så önskade att vi skulle vara det.

Vikten:
Den står och stampar runt ca 64 kg något +- och det är väl rätt okej..
Veckas affirmation:

Jag är nu villig att skapa ett underbart liv åt mig själv.

Ha EN trevlig V.50 nu Allihopa där ute i universumet.//Kramar

2 kommentarer:

  1. Hej Maria! Härligt att läsa din blogg, härligt med veckans affirmation. Den är tänkvärd. Har inte tänkt på att du har så mycket värk och sedan vet jag att när man gjort en gastric så känner man inte igen sig själv och det kan ta lång tid att hitta hem. Det är säkert därför du ibland har dina low deeps och det får man ha! Undrar varför du inte tycker jul, har det hänt något i din uppväxt? Jag älskar jul men det har jag fått överfört från min pappa som alltid älskat julen och jag har överfört det till mina söner. Men visst är det julklappar de tycker är viktigtast så är det. I år har de önskat sig en PSP3 det är ju såå billigt!!! Vi önskar oss bara en grej ihop säger de.. jojo.. 4000 kronor i sjön. Men gubben driver på han vill spela själv så det får bli det. Dyrt eller inte. Husfriden framför allt. Ha en skön vecka min vän. Kram Cissi

    SvaraRadera
  2. Jaaa STOCKHOLM låter underbart!!! Hoppas vi kan komma dit iallafall i mellandagarna lite slantar ska vi väl få ihop till dess om inte annat så är det skönt att göra nått annat!
    Härligt att Micke INTE tagit ett enda bloss, alltså det är ju så underbart! Hoppas verkligen att han klarar detta :)
    Å bilden på Frasse var presis om att se Mosse som ungkatt! Så vacker.

    Få se om vi kommer över en sväng till er i jul!? Hoppas det, tror inte att Kjell & Irene skulle vara hemma om inte annat så kommer vi till er hi hi. (Men vi får se.)
    Kramar.

    SvaraRadera

Var god och respektera varandra skriv aldrig något kränkande eller osmakligt på min sida <3